Praktiskt "skötrum"

 
Nu efter att vi varit hemma i två veckor med vår lille kille så kan vi säga att vi är väldigt nöjda med vårt lilla "skötrum" som vi byggt.
 
Då vi har två toaletter och ett badrum i vårt hus, så valde vi att bygga ett litet "skötrum" i den illa toaletten på ovanvåningen, som dessutom ligger vägg i vägg med lillkillens rum. Det känns väldigt praktiskt att ha allt samlat på ett ställe och det känns väldigt skönt att ha en dörr som man kan stänga om det, så att man slipper ha skötbordet stående framme antingen i killens rum eller i vårt badrum.
 
Vi valde att klä allt i ett beigeprickigt vaxtyg som gör det väldigt lätt att hålla det fräscht bara genom att torka av med en trasa och inga fläckar blir där i heller.
 
Här nedan kan ni se hur vi gjort.
 

Till vänster ser ni hur toan såg ut innan vi tog ut alla lösa delar.
Vi började med att såga ut en skiva i rätt mått och satte fyra reglar som ben, ett i vart hörn. Sen fäste vi även reglar både uppe under skivan och nere längs med golvet mellan benen, för att förstärka det hela och spjärna benen så att dom inte kan röra på sig och därmed få allt att falla ihop. Vi har inte skruvat fast något i varken väggar eller golv, då vi inte vill "skada" rummet, inför framtiden då den kommer vara till stor användning när vi blir fler i huset.
 

Sen sågade vi ut bitar som tillsammans bildade en inramande sarg runt om alla väggarna, samt en avdelare. Vi la lite vadd om bitarna och häftade sen fast vaxtyget. Vilket gör att dom blir lite mjukare om i fall att man skulle råka bumpa i. På skivan la vi även ut ett vaxtyg för att skydda skivan från läckage.
 

Sen sydde jag ett formanpassat fodral till den madrass som jag klippt ut efter rummets form. Öppningen gjorde jag omlott för att även skydda den mot eventuella läckage.
 

Alla bitarna på plats och vi har även satt fast en listbit i dörrhålet för att hålla madrassen på plats så att den inte kan glida ut
(Måste säga att jag är så stolt över att ha klarat få till alla måtten på första försöket, för en gång skulle utan klydd)
 

Sydde även ett draperi som vi trädde på en rundstav och hängde upp. På så vis fick vi lite praktiskt förvarings- utrymme till blöjlager och badbalja.
 

Till sist blev det lite inrett med förvaringsboxar och lite fint pynt. Utrymmet bredvid boxarna har vi nu fyllt med allt som behövs ha framme hela tiden så som blöjor, tvättlappar m.m.
 
Inom det närmsta kommer jag även sy något som ska hänga ner från taget så att han har något roligt att titta på under tiden han ligger där.
 

Kommentarer:

1 Kamilla:

Så himla fint och praktiskt ni har fått till det!

Svar: Tack så mycket :)
Johanna

Kommentera här: