Vårdukning i turkost, beige och svart

 
En enkel men vacker dukning, där det var dom mysiga träljusstakarna i tre färger som var utgångspunkten till det hela.
Basen blev en slät svart duk som jag sen la en lite "skrynklig" linnelöpare över för att få den rätta lite ruffiga känslan som ljusstakarna har. För att få fram lite mer av den turkosa tonen la jag små filtunderlägg med olika motiv under vattenglasen, som blev en fin liten detalj. Talrikar och servetter gick i neutralt beigt, även glasen blev enkla och släta. Detta gjorde jag för att inte konkurera med dem vackra julrosorna som jag norpat i trädgården och bara satt med en liten murgrönekvist i enkla glasflaskor. Det gjorde att dukningen fick precis den hoppfulla och skira känslan av vår som man känner ute nu.
 
 
 

Cypern, Fig tree Bay, 2006

Efter att jag och min Man bara hade varit tillsammans ett par månader bokade vi en ospecificerad sista minuten resa till Cypern. Så det var inte bara ett pirrigt beslut att åka på våran första resa tillsammans utan vi hade inte en aning om var vi skulle hamna och vilken standard vi skulle få bo på. Men vi hade turen att hamna på ett väldigt fint hotell som hette Ayios Elias Holiday Village, som låg någon kilometer upp på en backe från själva centrum. Vi fick en stor härlig lägenhet med stor terrass med otroligt vacker utsikt över hela staden och vattnet.
(För mig är själva terrasen/balkongen väldigt viktig när man åker på så kallade charterresor för vi spenderar ändå rätt så mycket tid på de platserna när vi är på denna typen av resmål. Med njutbara frukostar, eftermiddagshäng med lite spelande och dom sena kvällara under stjärnorna innan man kryper ner i sängen.)
Men men vidare om resan...
Vi hade ett fint poolområde på hotellet som halva veckan i princip var helt tomt så där låg vi och lapa sol en hel del. Sen hade hotellet en minibuss som gick till och från stranden två gånger om dagen, vilket gjorde det väldigt lätt för oss att ta oss ner till det underbara kristallklara havet. För det är något som dom absolut har i Fig tree bay, ett helt underbart havsvatten, det är mer än ljummet och helt klart, dock lite saltare än vad mina ögon klarar av men till att ligga och bara njuta i är det helt suveränt. Temperaturerna här är oftast väldigt höga och solen väldigt stark så att ha tillgång till lite skugga och vatten är nästan ett måste.
Själva centrum består av en lång gata med restauranger, barer och små butiker, med en och annan avstickande gränd. Där var ett tillräckligt stort utbud av restauranger så man kunde gå till olika restauranger dom olika dagarna, dock var det ju lite olika kvalité på både upplevelse, mysighetsfaktor och maten på de olika ställena. Men överlag var vi väldigt nöjda. Det Cypriotiska köket är något som passar mig med mixen av det Grekiska och Turkiska köket. Med mat som Haloumiost, Tzatziki, Grillspett, Sallader och mycket annat gott. Något som jag uppskattade väldigt mycket var att restaurangpersonalen inte stod och försökte "kasta" in en till ett bord, utan dom stod trevlig och hälsade på en och var behjälpliga om man önskade hjälp. Detta var en väldigt stor skillnad mot när jag något år tidigare var i Aya Napa på Cypern där dom gjorde just så på det otrevliga sättet och vi kände oss lurade ett antal gånger, vilket vi även har upplevt på andra resmål vi har varit på. Så detta gjorde att vi fick ett väldigt vänligt och avslappnad känsla inför staden, vi kunde i lugn och ro gå och strosa oss fram. På denna gatan låg det även några Karaoke-barer där vi slog oss ner och njöt av svalkande drinkar under tiden glada, framför allt engelskmän, underhöll oss på scenen, väldigt roligt.
Då där inte är något så där väldigt speciellt att se runt om Fig tre Bay så blev det inte att vi gjorde någon utflykt eller någon vidare utforskning av just denna staden. Vi mest bara njöt av sol och bad, myste och framför allt lärde känna varandra på ett helt nytt sätt vilket man gör när man lever en hel vecka i streck tillsammans för första gången. Så det är ändå en av de mest speciella resor vi har varit på tillsammans "Vår först".
 
(Eftersom att det var åtta år sen vi var där sist kan ju saker ha ändrats, men jag hoppas att själva helhetsbilden är den samma fortfarande)
 
 Bilder från vårt fina hotell och poolområde
 Den vackra utsikten från vår terras
 
 
Det helt underbara havet
 
 
Första gången jag såg fritt växande Granatäpple och Ztrelitsiablommor
En god avslutning på en härlig dag
 
Denna vackra byggnad/kyrka passerade vi varje dag när vi gick till och från centrum. På kvällen var den fint upplyst där den låg en bit upp i backen.

Reseberättelser

 
 
I stället för att bara sitta och längta efter vår närmsta semester som är inbokad någon månad fram till Barcelona så tänkte jag att jag skulle börja på min nya kategori "Reseberättelser". Som jag har nämnt innan så har jag varit sugen på att göra detta ett tag, men inte riktigt tagit mig för det men nu är det dags. Så lite då och då kommer det dyka upp glimtar och tips från resor från våra 8 år tillsammans och jag tror faktiskt att jag börjar med de äldsta och tar mig framåt i tiden. Anledningen till att jag känner att jag vill dela med mig av våra resor är för att vi själv tycker att det är roligt och intressant att läsa andras berättelser om deras reser till just de platser som vi är sugna på att åka till. Så jag tänker att det kanske är någon som är sugen på att läsa om hur vi har upplevt de platser som vi har besökt. Det är allt ifrån riktiga turistställen som Cypern, Rhodos och Kroatien till storstäder som London, New York och Rom till lite mer udda ställen som Vietnam och Tunisien, och många fler därtill och ännu fler lär det bli.....
Hoppas jag kan hjälpa dig hitta ditt nästa resmål