Nytänk i vitt och blått


En lite med modernare modell på begravningsbinderi.
Denna gången har vi använt oss av Afrikas Blå lilja, vita Avalanche rosor, vita Liljor samt steelgrass och aspedistra blad som är snurrade runt oasisen.
En modell som jag tycker väldigt mycket om.
 
 

Vackra fasader från Gdansk

 
Gamla stan i Gdansk inramades av en massa vackra fasader. Alla i mjuka behagliga toner och inte en enda fasad var lik den andra. Det mäktigaste med fasaderna är att dom alla mer eller mindre är uppbyggda på nytt efter andra världskriget. Trotts detta så är dom alla så detaljrika och "egna". Rent visuellt har man inte tagit några genvägar i alla fall, det ser ut som att dom "alltid" har stått där.
 
 
Så här såg det alltså ut för bara 70 år sen drygt. Helt otroligt vilket jobb dom gjort.
Det bästa av allt enligt mig är att dom faktiskt gjorde det, dom bestämde sig för att återskapa allt som det var och har lyckats att få det till en riktigt mysig och vacker plats att besöka.
 
 
Det här lejonhuvudet är ett avslut på ett stuprör, en väldigt vacker detalj som fanns på många av husen.
 
 
Detta huset är ett av de äldsta husen i gamla stan. Idag är det ett museum som man kan besöka för en liten slant.
 
 
På några få platser håller man fortfarande på att restaurera och bygga.
Riktigt vad tanken med dessa platserna är vet inte vi, men enligt mig så skulle de gamla byggnaderna gärna få stå kvar som det är och att man bara gör vid marken runt omkring som små parker eller liknande. Väldigt vackert och tänkvärt med kontrasterna mellan det fallfärdiga och det nyuppbyggda.
 
 
Lite utanför själva centrumdelen av gamla stan låg dessa nybyggda hus, där man helt självklart har tagit inspiration från de gamla fasaderna och gjort något helt nytt och modernt. Lite kul och läckert.
 

Kladdkaka med fusk

 
Jag tycker egentligen att man ska baka från grunden när man bakar, men ibland räcker tiden bara inte till och då är denna kladdkakan helt perfekt. Det tar typ två minuter att röra ihop smeten, sen behöver man bara bröa formen och så in i ungnen. Man kan gärna ta ut den ett par minuter innan den satta tiden så blir den riktigt perfekt kladdig och riktigt mumsig. Låt svalna lite och servera med valfritt tillbehör.
Denna gången blev det traditionellt somrigt med grädde och jordgubbar för vår del.
 
Har du någon riktigt bra räddare i nöden när tiden inte riktigt räcker till??