LönnebergaJul

  Här kommer lite mer mysig julinspiration. Denna gången är det dom röda, gröna och ljusbeige tonerna som gäller
i en mysig blandning som ger en ombonad och pysslig känsla.
 
 
 
 
  

Övergångsdukning Höst/Jul

Förra helgen blev vår dukning så här....
Vi var många som skulle få plats runt bordet hela 18st, så det blev till att köpa en ny "duk" eller snarare en väldigt lång bil tyg. ( Kommer sy upp kanterna innan den åker in i tvättmaskinen). Det blev en turkos nyans på tyget för jag tyckte det va kul att det matchade resten av rummet. Dom tallrikar som vi hade 18st av var beige, så det blev nästa utgångsfärg. Men det kanske allra viktigaste för mig var att få en känsla som varken var höst eller jul utan precis där emellan, som vi var förra veckan helt årstidsmässigt. Så jag kände att kottar passar båda årstiderna och det var väldigt fint med den bruna tonen till dom andra färgerna. Sen var det ren tur att vi för tillfället säljer glasljusstakar i olika färger i affären som passa perfekt i färgerna. Sen kom jag på en väldigt fiffig idée tycker jag i alla fall. Jag la pinnkransar på bordet, klippte av en gul ilexkvist och la på kransen sen stack jag ner Afrikas vita lilja (ornithogalum) så att dom stod stadigt inkilande mellan pinnarna. Just denna blomman är utmärkt till att ha utan vatten i många timmar ( vi hade dom stående så i 9h utan problem). Vid en mindre dukning räcker det med en kransstumme och man kan ju även ha mer blommor i stucket om man vill de.
Jag blev väldigt nöjd med känslan och färgkombinationen...
 
 
 
 
 
 
 
 

Köp av ram blev tre tavlor

I somras var vi på auktion och fyndade tre jättefina ramar med olika oljemålningar. Tanken var att vi bara skulle använda ramarna och sätta i egna motiv. Men när vi kom hem och skulle prova vilken ram som passa i storlek i dom olika rummen så kände vi båda två att denna målningen verkligen passade jättefint i vårt sovrum. Så vi bestämde oss för att behålla målningen och bara måla om ramen så att den blev vit. Problemet var bara att den inte alls passa ihop med canvastavlorna från Ikea som vi hade ovanför sängen. Men jag kom på en väldigt smart lösning, tycker jag i alla fall. Jag tog två olika närbilder av tavlan och skickade in och fick tryckt på canvas duk, som sen kom hem i brevlådan. Sen häftade jag bara på dukarna på dom gamla tavlorna jag hade. Måste säja att jag blev väldigt nöjd och hela rummet fick en fin helhet.
 
Så här såg tavla och ram ut när vi köpte den
Nu ser den ut så här, med nymålad matt vitt färg.
Här har vi mina två fina nya canvastavlor. Fast att deras uttryck är annorlunda mot originaltavlan så hör dom ändå ihop och skapar helheten som jag var ute efter.