Nyår i butiken

Nu inför nyår är hela butiken omskyltad. All jul är bortagen och det är påfyllt med nya fräscha varor. Till Nyår är det mycket silver, guld, koppar, vitt svart och grått som gäller i form av krukor och "växter". När man tittar på snitt är det väldigt mycket vitt och lime, med inslag av lila och rosa som man piffar till lite extra med guld och silverglitter.
 
 
 
 
 

 

Julinspirerad kistdekoration

 
 
Under Julveckan gjorde jag den här julinspirerade kistdekorationen. Den består av sju smala blockljus i tre olika höjder, som bas vid ljusen är där utslagna vita amaryllisar, röd skimmia, vita hyacinter och äpplen. Sen är det röda rosor och vita prärieklockor som slingrar sig över kistlocket ihop med murgrönerankor. En sådan här dekoration gör man på plats, då man häftar fast alla blommorna på kistlocket med en häftpistol.
Just till denna kistdekorationen fick jag rätt så fria händer, de som önskades var själva typen av dekoration och att den skulle vara julinspirerad med bl.a ljus, murgröna, vita amaryllisar och röda rosor. Just sådana här uppgifter gör att man får en liten extra kick till att utföra beställningen, när man får använda sin egen kreativitet i stället för att bara gå på en utvald bild. Jag blev väldigt nöjd och beställningar har redan kommit in på fler likadana...
 
 
 
 
 

 

25 december = Mys i soffan

För mig finns det två dagar som jag kan tänka mig att spenderar enbart i soffan med myskläderna på, det är nyårsdagen och som idag juldagen. Jag ser fram emot och längta efter dem dagarna, men när halva dagen har gått och vi har haft långfrukost, myst och  sett en och annan film, börjar jag få myror i ändan. Men idag har det faktiskt gått riktigt bra. Jag har suttit ner nästan hela dagen och vi har haft ett riktigt filmmara då vi har sett hela Millenium triologin. Jätte bra filmer allihopa, bra på olika sätt liksom. Sen kanske det också har hjälpt att jag har suttit och pillat med datorn lite då och då under kvällen, vilket har fått mig att bli lite mer stimulerad och inte så rastlös... väldigt skönt tycker Mannen i alla fall som njutit av att hela dagen blev spenderad i soffan enligt planerna.
Såhär i efterhand måste jag säga att det är väldigt skönt och kroppen är glad över att den fått möjlighet att hämta sig lite innan det hela drar igång igen med massor av Nyårsbestyr..