Spjälsängsbygge


För ett par dagar sen hade vi en väldigt förväntansfull och längtandes blivande pappa här hemma som byggde spjälsäng. Man riktigt såg på honom att han kände att detta är på riktigt, det är vår bebis som ska ligga i den sängen.
 
Vi har bestämt oss för att ha både spjälsäng och vagga, så spjälsängen kommer stå i det lilla bebisrummet och vänta tills vaggan som kommer stå i vårt sovrum blivit förliten.
Efter mycket tittande blev det en spjälsäng från IKEA i enkel, stilren och traditionell design, som vi blev väldigt nöjd med när den kom på plats. Än så länge står den tom, men till helgen är tanken att alla textilier som är inhandlade för den lilla/lille ska tvättas och komma på plats, ska bli så mysigt att få lite i ordning bland alla bebisens saker.
 

Somrig begravningskrans på bladstomme

 
Ville bara visa en krans som är gjord på en bladstomme gjord av sallalblad.
Blommorna går i somriga gula, vita och blå toner. Det är en färgkombination som fungerar lika bra till en kvinnas begravning som en mans. Men allra vanligast är det vid en manlig begravning.

Gravid v 33

(Magen i vecka 32+4)
 
Vilken sommar vi har och vilken värme. Jag personligen älskar det men min kropp kan jag knappast säga håller med. Egentligen har det inget med magen att göra i sig, utan det är framför allt dom svullna fötterna som ställer till det då jag måste ha stödstrumpor på princip dygnet runt vilket leder till att jag måste ha långa byxor vilket ofta blir mina mammajeans som ger skönt stöd för magen men på så vis värmer lite extra på magen. Strumporna bidrar även till att man måste ha en hel sko som får fötterna till att koka lite extra. Nu har även magen växt till sig så pass så att dom flesta tröjorna sitter rätt så slimmat vilket gör att dom klibbar fast riktigt härligt på kroppen. Så i veckan blev det till att handla ett par t-tröjor i modellen större ( Bl a den på bilden från H&M) som känns betydligt luftigare.
Tror aldrig att jag uppskattat när det fläcktar i vinden så mycket som jag gör nu. Men vad gör de att man är svullen och klibbig i några veckor egentligen när man går och ser fram emot något av det häftigaste som kommer att hända en i livet. Ja faktiskt redan nu är det helt fantastiskt, fast än att det "bara" är en "mage" så har man redan fått en så stark samhörighet med den som jag inte alls trodde att man skulle få. Men i och med att man har lärt sig "magens" mönster, som när den är vaken, hur den rör sig och hur den helst ligger så känns det redan som att man känner den lilla rackaren där inne på något vis. Underbar känsla.