Äppelplättar med choklad

 
Då jag har bestämt mig för att försöka ta vara på alla våra äpplen i trädgården i år, så provade jag detta nya recept på matiga goda äppelplättar i helgen. Kan verkligen rekommendera det som en blandning mellan goefika och lunch. Vi serverade det med chokladsås och krispiga äppelskivor som verkligen lyfte pankakan.
 
Recept 4 personer:
 
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
4 msk socker
1 ägg
1 msk smält smör
drygt 3 d mjölk
1 äpple
1 dl hackad mörk blockchoklad
Serveras med chokladsås och äppelskivor
 
1.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och det smälta smöret.
Vispa ner mjölken lite i taget till en slät smet.
 
2
Skala, kärna ur och riv äpplet.
Rör ner det rivna äpplet och den hackade chokladen i smeten.
 
3.
Hetta upp plättjärnet med lite margarin.
Stek på svag värme några minuter på var sida tills den fått gyllenbrun färg.

 
 

Sista potatisskörden


Nu har jag skördat dom sista potatisarna i landet och där blir till ett par middagar till. Lyx!
Vi har under stora delar av sommaren kunnat äta av våra egna potatisar som i år äntligen har gett oss en rätt så stor skörd efter ett par års mindre lyckade skörder.
Problemet är bara att vi inte vet vad det är för sorter vi har haft i år som har gett oss så fin skörd, då vi fick sättpotatisarna som värdinnegåva och dom vi fick det av har glömt vad det var för sorter.
 
Har ni kanske några tips på bra och goda sorter, som ger bra skörd?

Mysiga promenader

 
Varje dag försöker vi komma ut på en promenad för att få lite frisk luft i det riktigt härliga vädret som vi haft dom flesta dagarna sen vår lilla kille kom. Ibland är promenaden en transportsträcka för att ta sig till affären, gå bort, eller till mitt jobb, sen finns det dom promenaderna där man hittar på en anledning för att komma ut som att gå och fika på stan eller göra ett spontanbesök hos någon och sen finns det dom promenaderna när man går ut bara för att njuta och mysa av att vara ledig.
Att komma ut på de här promenaderna kommer göra att jag får möjligheten att lära känna staden på ett helt annat sätt, för även om jag bott här i ca 10 år så finns det massor av fantastiska platser som jag nästan aldrig varit på eller till och med platser som jag inte visste fanns. Så både jag och lillkillen ser fram emot att fortsätta med dessa promenaderna under hela mammaledigheten, så vi hoppas på ett fint väderår, annars får vi helt enkelt lära oss att klä oss efter väder.
 
Så nu när vi varit ute på en hel del promenader och utflykter kan vi verkligen säga att vi är supernöjda med vår vagn Brio Smile. Den är väldigt lätt manövrerad, lagom hög och väldigt smidig att fälla ihop och upp. Även lillkillen värkar vara väldigt nöjd med den och kommer till ro direkt efter att han lagt sig där i.