Populär hallonkladdkaka

 

Nu när många har mogna härliga hösthallon att plocka hemma tänkte jag passa på att tipsa om denna supergoda ljusa kladdkaka med just hallon.
Vi har själv bjudit på den några gånger och vänner som fått den här har i sin tur bjudit på den och den blir så himla uppskattad varje gång.
 
Recept:

Ingredienser:  
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 msk vaniljsocker
ev. några droppar citronarom
      elller ev. 0.5 st citron ( rivet skal)
2 dl vetemjöl
ca 150 g hallon färska eller frysta
 

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Om du vill ha lite citronsmak så tillsätt citronarom eller rivet citronskal.
  3. Vispa ner vetemjölet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en rund pajform ca 22 cm i diameter.

    (Beroende på vad man har för form kan den ev. behöva smörjas och bröas först.)

  5. Strö över hallonen (frysta eller tinade spelar ingen roll).
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.
  7. Ta ut kladdkakan från ugnen och låt svalna under bakhandduk. Den kommer då även sjunka ihop en del.
  8. Servera ljummen eller kall gärna med vispad grädde eller glass.
 
 
 

Kommentarer:

1 Moa:

Den ser galet god ut!

Svar: Helt rätt, precis vad den är!!
Johanna

Kommentera här: