Cypern, Fig tree Bay, 2006

Efter att jag och min Man bara hade varit tillsammans ett par månader bokade vi en ospecificerad sista minuten resa till Cypern. Så det var inte bara ett pirrigt beslut att åka på våran första resa tillsammans utan vi hade inte en aning om var vi skulle hamna och vilken standard vi skulle få bo på. Men vi hade turen att hamna på ett väldigt fint hotell som hette Ayios Elias Holiday Village, som låg någon kilometer upp på en backe från själva centrum. Vi fick en stor härlig lägenhet med stor terrass med otroligt vacker utsikt över hela staden och vattnet.
(För mig är själva terrasen/balkongen väldigt viktig när man åker på så kallade charterresor för vi spenderar ändå rätt så mycket tid på de platserna när vi är på denna typen av resmål. Med njutbara frukostar, eftermiddagshäng med lite spelande och dom sena kvällara under stjärnorna innan man kryper ner i sängen.)
Men men vidare om resan...
Vi hade ett fint poolområde på hotellet som halva veckan i princip var helt tomt så där låg vi och lapa sol en hel del. Sen hade hotellet en minibuss som gick till och från stranden två gånger om dagen, vilket gjorde det väldigt lätt för oss att ta oss ner till det underbara kristallklara havet. För det är något som dom absolut har i Fig tree bay, ett helt underbart havsvatten, det är mer än ljummet och helt klart, dock lite saltare än vad mina ögon klarar av men till att ligga och bara njuta i är det helt suveränt. Temperaturerna här är oftast väldigt höga och solen väldigt stark så att ha tillgång till lite skugga och vatten är nästan ett måste.
Själva centrum består av en lång gata med restauranger, barer och små butiker, med en och annan avstickande gränd. Där var ett tillräckligt stort utbud av restauranger så man kunde gå till olika restauranger dom olika dagarna, dock var det ju lite olika kvalité på både upplevelse, mysighetsfaktor och maten på de olika ställena. Men överlag var vi väldigt nöjda. Det Cypriotiska köket är något som passar mig med mixen av det Grekiska och Turkiska köket. Med mat som Haloumiost, Tzatziki, Grillspett, Sallader och mycket annat gott. Något som jag uppskattade väldigt mycket var att restaurangpersonalen inte stod och försökte "kasta" in en till ett bord, utan dom stod trevlig och hälsade på en och var behjälpliga om man önskade hjälp. Detta var en väldigt stor skillnad mot när jag något år tidigare var i Aya Napa på Cypern där dom gjorde just så på det otrevliga sättet och vi kände oss lurade ett antal gånger, vilket vi även har upplevt på andra resmål vi har varit på. Så detta gjorde att vi fick ett väldigt vänligt och avslappnad känsla inför staden, vi kunde i lugn och ro gå och strosa oss fram. På denna gatan låg det även några Karaoke-barer där vi slog oss ner och njöt av svalkande drinkar under tiden glada, framför allt engelskmän, underhöll oss på scenen, väldigt roligt.
Då där inte är något så där väldigt speciellt att se runt om Fig tre Bay så blev det inte att vi gjorde någon utflykt eller någon vidare utforskning av just denna staden. Vi mest bara njöt av sol och bad, myste och framför allt lärde känna varandra på ett helt nytt sätt vilket man gör när man lever en hel vecka i streck tillsammans för första gången. Så det är ändå en av de mest speciella resor vi har varit på tillsammans "Vår först".
 
(Eftersom att det var åtta år sen vi var där sist kan ju saker ha ändrats, men jag hoppas att själva helhetsbilden är den samma fortfarande)
 
 Bilder från vårt fina hotell och poolområde
 Den vackra utsikten från vår terras
 
 
Det helt underbara havet
 
 
Första gången jag såg fritt växande Granatäpple och Ztrelitsiablommor
En god avslutning på en härlig dag
 
Denna vackra byggnad/kyrka passerade vi varje dag när vi gick till och från centrum. På kvällen var den fint upplyst där den låg en bit upp i backen.

Kommentarer:

1 coffeeandcupcake.blogg.se:

Så varmt o skönt de ser ut :) Ha en bra dag :)

Kommentera här: