Äppelplättar med choklad

 
Då jag har bestämt mig för att försöka ta vara på alla våra äpplen i trädgården i år, så provade jag detta nya recept på matiga goda äppelplättar i helgen. Kan verkligen rekommendera det som en blandning mellan goefika och lunch. Vi serverade det med chokladsås och krispiga äppelskivor som verkligen lyfte pankakan.
 
Recept 4 personer:
 
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
4 msk socker
1 ägg
1 msk smält smör
drygt 3 d mjölk
1 äpple
1 dl hackad mörk blockchoklad
Serveras med chokladsås och äppelskivor
 
1.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och det smälta smöret.
Vispa ner mjölken lite i taget till en slät smet.
 
2
Skala, kärna ur och riv äpplet.
Rör ner det rivna äpplet och den hackade chokladen i smeten.
 
3.
Hetta upp plättjärnet med lite margarin.
Stek på svag värme några minuter på var sida tills den fått gyllenbrun färg.