Sista sucken av hösten


Ja nu närmar sig Julen med stormsteg, men fram till helgen kommer vi ha fortsatt höst här hemma. Just nu har jag tagit in det allra sista höstsprakande löven från trädgården och njuter av det vackra skenet som blir när värmeljusen lyser på dem.  Men i helgen kommer stora städhinken att komma fram för den årliga Julstädningen. Något som både är roligt och mindre roligt. För det kanske inte är jättekull att lägga massor av vår gemensamma tid tipå att städa, men efter åt är det så himla mysigt. Ja älskar känslan som jag får efter att vi har piffat hela huset inför en ny årstid. Sen är Julen en sån tid då man hela tiden bygger på den känslan, när man julpysslar, bakar och står i med julbestyr allt efter som.
 
Nu under veckan håller vi även på att julpynta hela butiken. Även där får jag den där härliga känslan i kroppen efter varje sektion som blir färdig och vi ska inte snacka om hur det känns när hela butiken är tipp topp och fylld till bredden med allt som hör säsongen till, vilket nu är JUL ju.
 
När börjar ni julpynta hemma?

Kommentarer:

1 Mikaela :

Vad mysigt det låter! Ibland önskar jag att jag fick fira lite mer jul hemma så att det kändes lönt att pynta ordentligt. Nu åker några tomtar fram på sin höjd. Och i år kommer vi ha badrumsrenovering här ända fram till jul så nu blir det nog ingenting alls:( Men annars hade jag börjat till första advent, det är den traditionen jag växt upp med:) Kram!

Svar: Julen är även en tid då jag jobbar extra mycket och spenderar mindre tid hemma. Men på något vis gör det att det känns ännu viktigare för mig att ha det riktigt julfint och mysigt hemma. Hade känt mig mer stressad om jag inte gjorde det och gick miste om det på grund av mitt jobb. Sen har jag även en man som älskar julen och går och drömmer om ett julpyntat hem redan i oktober, Men jag förstår ändå precis hur du menar, framför allt eftersom ni håller på att renovera med. Men oavsett julpynt eller inte så hoppas jag att ni får en riktigt bra och mysig jul, för det är ju framför allt det viktigaste =) Kram
Johanna

Kommentera här: